Mange lokale spillere på landskamp og Carpet Bowls Festival i England.
En delegasjon på 20 personer med spillere og ledsagere representerte Norge på English Carpet Bowls Association (ECBA) sin festival 14- 18. mai. Festivalen fantes sted på Potters Hopton on Sea litt nordøst for London og her møttes 250 deltakere til dyst. Festivalen inneholdt landskamper, firerspill (rinks), parspill (pairs) og enkeltmannspill (singles).

Det norske landslaget i Carpet Bowls som besto av spillere fra Aremark og Spydeberg hadde landskamper mot England og New Zealand.  Hele den norske delegasjonen fikk prøvespille og mange deltok i festivalens enkeltmannsspill, par og firerspill.

Festivalen inneholdt landslagscup mellom vertslandet England, New Zealand og Norge. Resultatene til slutt ble at England vant en spennende cup, med New Zealand som nr 2 og Norge på 3. plass. Det norske landslaget tok i år flere poeng og ga større motstand enn tidligere år. Alle lagene viste fram svært dyktig og presist spill og de mange tilskuerne fulgte kampene med stor entusiasme. Det som preget dagene var stor spilleglede, kameratskap og godt vertskap som ønsket gjestene velkommen igjen neste år.

Det er dannet et internasjonalt styre for de land som har egne nasjonale forbund for Carpet Bowls. I styret sitter for England Mike Walker (leder), Paul Daniels og for Norge sitter Leif Hamberg og Gunnar Hjorthaug. Styret har tatt initiativ overfor forbund i flere land for å slutte seg til det europeiske samarbeidet for Carpet Bowls.

Fyldige kommentarer fra dagene med resultatlister ligger ute på websidene til

Bowlsnorge https://bowlsnorge.no

og English Carpet Bowls Association.http://www.englishcarpetbowls.com/index.html

Se bilder fra bowlscupen her.

Trevor Rayner fra New Zealand har tatt opp flere av kampene på video. På hans facebook side. kan en se mange av kampene. Se hans FB innlegg fra 18.mai.

Se sluttkampene og finalespillene:

https://www.youtube.com/watch?v=pFdxmcuFyjo

https://www.facebook.com/trevor.rayner.12?hc_ref=ARQWL2tbc96MPE6Wd8jv3ZdgZ6mfwDMd_d4to6q_TYsAc6ttDhudxhtnGgzq56zap0s

Video fra turneringen med eksempel på ulike kasteteknikker:

Engelsk kastestil eksempel 1 Sirkelutkast

Engelsk kastestil eksempel 2 Kula legges som forsvar

New Zealand kastestil eksempel 1 «Skyvestil»

NZ kastestil Eksempel 2

NZ kastestil Eksempel 3

NZ kastestil Eksempel 4

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.