Norges Carpet Bowls Forbund har i dagene 19-22 oktober 2021 deltatt på Kick-of møte i Kekava i Latvia i et prosjekt for å spre Carpet Bowls til flere land. Prosjektet heter “Carpet Bowls foR everyonE / CARE”. Styreleder i NCBF, Leif Hamberg og sekr. Gunnar Hjorthaug deltok som internasjonale kontakter. Prosjektutgiftene er i sin helhet dekket gjennom EU-programmet: Erasmus + sport. Latvia har prosjektansvaret.

Leif Hamberg, styreleder i NCBF underviser i Kekava

Sammen med det danske landsutvalget for Carpet Bowls har Norges Carpet Bowls Forbund lovet å gi opplæring og overføre erfaring om sporten til Latvia, Tyrkia og Italia.

Reinis Zobens, Technical Director of Kekavas Sport Agency åpner møtet. Foto: Gunnar A. Hjorthaug

På et jubileumsmøte i 2018 for Latvias 100 års frihetsfeiring møtte vi ambassadør Kristian Ødegaard. Gjennom foreningen fikk NCBF kontakt med Kekava. Året etter var fire ansatte fra Kekava på studiebesøk til NCBF og norske klubber.

Italia sitt første kast. Foto: Gunnar A. Hjorthaug

Nå er et toårig prosjekt startet opp og Kekava har som første kommune i Latvia allerede etablert en spillegruppe for Carpet Bowls med tre matter og kuler. Neste år skal også Tyrkia og Italia igang. 

Styreleder i Danmark, Karen Damborg og styreleder i Norge, Leif Hamberg samarbeider. Foto: Gunnar A. Hjorthaug
Ordfører i Kekava, Mr. Juris Zilko orienteres om Carpet Bowls sin inntreden i Latvia. Gunnar A. Hjorthaug

Prosjektet skal samarbeide om opplæring, regler for Carpet Bowls, håndbok og felles webside. NCBF var disse dagene også på besøk i den norske ambasaden og hos ordføreren i Kekava. Både ambassadør Kristian Ødegaard, ambassaderåd Jannicke Bain og ordfører i Kekava, Juris Zilko, uttrykte stor interesse. De ønsket alle å få anledning til å prøve spillet og delta ved prosjektsamlingen høsten 2022 i Latvia.

Kristian Ødegaard, ambassaderåd Jannicke Bain, Gunnar Hjorthaug og Leif Hamberg

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.