Carpet Bowls begeistrer i Tyrkia. 24-27 mai 2022 var møte nr. 3 for EU-prosjektet «Carpet Bowls for everyone». Deltakerne var fra Latvia, Tyrkia , Italia , Danmark og Norge. Det ble arbeidet med en håndbok for Carpet Bowls.  Møtet var i bydelen Nilüfer i Bursa, Tyrkia. Dette er en bydel på 425 000 innbyggere. Bursa ligger nordvest i Tyrkia og har 3 millioner innbyggere. Det er ca. 2 timers reise med buss fra Istanbul. Nilüfer er vennskapsby med Kekova i Latvia.

Nilüfer har skaffet seg tre Short Mat tepper fra en fabrikk i Tyrkia og spillte med Carpet Bowls kuler.  Bowls kan en spille både etter engelske og skotske regler da en bruker samme vekt på kulene. Ved fremtidige turneringer ble det hevdet at det er viktig å annonsere hvor mange spillere det skal være per lag og hvilket reglement en bruker. 

Tyrkias første Bowls turnering i historien ble arrangert 26. mai 2022.  En omfattende turnering med treer-lag. Instruktører var fra Danmark: Karen Damborg og fra Norge: Leif Hamberg og Gunnar Hjorthaug. Instruktører og deltakere tok del i spillet med stor entusiasme. Det ble etter turneringen utdelt medaljer og pokaler i gull, sølv og bronse.  Tyrkia viste seg som et dyktig vertskap og turneringen ble profesjonelt avviklet. Gledelig var det at varaordfører Dr. Sibel Özer og flere politikere var med på begge møtedagene og deltok i Carpet Bowls turneringen. 

Vennskap på tvers av landegrensene er fredsarbeid og viktig i en urolig verden med krig i våre naboland.

En håndbok for Carpet Bowls var hovedsaken på prosjektmøtet.

Carpet Bowls begeistrer i Tyrkia.

Leif Hamberg (til venstre) og Gunnar Hjorthaug (i midten) er norske instruktører sammen med Karen Damborg (i rødt) fra Danmark.

Dyktige tyrkiske spillere i god konsentrasjon. Emre Birkan (til venstre) og Ender Acel (til høyre)

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.